Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturvårdspoesi om sköldpaddor inspirerad av Robert Frosts "The Tuft of Flowers" – "En Tuva Blommor". Fotot är av Peter C.H. Pritchard på Galapagosöarna.


Ancient Chelonians – Urgamla Sköldpaddor

 

Ancient Chelonians

Anders G.J. Rhodin, 2000
Inspired by “The Tuft of Flowers”

Ancient chelonians of lineage primeval,
Their survival now threatened by man’s upheaval.

We gather together to celebrate our perception
Of turtles and their need for preservation and protection.

For turtles forever to play their part ecological,
To prosper and maintain their diversity biological.

For turtle and tortoise, terrapin and kin,
Their kind to preserve, their future to win.

We must work together, I tell you from the heart,
Whether we work together, or apart.

 

Urgamla Sköldpaddor

Anders G.J. Rhodin, 2015
Inspirerad av “En Tuva Blommor”

Urgamla sköldpaddor av härkomst ursprunglig,
Deras kvarlevnad nu hotad av mänsklig omvälvning.

Vi samlas tillsammans för att hylla vår uppfattning
Om sköldpaddors behov av skydd och uppskattning.

För sköldpaddor att alltid föra deras roll ekologisk,
För att frodas och bevara deras mångfald biologisk.

För sköldpaddors alla typer och arter runt världen,
För deras släkten att bevaras, deras framtid försäkras.

Vi måste arbeta tillsammans, säger jag från min själ,
Vare sig vi arbetar tillsammans, eller isär.




Bunden vers av arhodin
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-26 21:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

arhodin
arhodin