Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levnad



Nyss
blicken i framtiden
och nuet i handen

Nu mera med åldern
en turist i eget land

Hotellhissen sjunker
med skallrande galler
från övervåning
till nedervåning,
ner via allt jag levt,
ner via allt jag drömt

Sedan åter upp igen
efter något jag glömt

Når inte min levnads botten
och kommer därför inte ut.
Det sker först
när resan är slut,
när hissen kraschar
och jag slutligen
checkar ut.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 1092 gånger och applåderad av 35 personer
Utvald text
Publicerad 2015-12-31 12:20



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Bra talat och skrivet i liknelser! Grattis för guldstjärna.
2016-01-29

  Minkki VIP
sånt är livet, när man levt länge ... allt är annorlunda - "turist i eget land" en perfekt bild!
2016-01-29

  Kim VIP
Ja, det ska gudarna veta att minnesproblem är bland det värsta som drabbar mänskor av olika skäl. Hamna i en förvirrande verklighet utan tydligt stöd.
2016-01-29

  kerstin skriver VIP
// ner via allt jag levt,
ner via allt jag drömt

Sedan åter upp igen
efter något jag glömt //
detta är essensen som jag ser det och jag tänker på en rad jag en gång skrev ' turist på egen karta' - och jag tänker att vi är mer lika än olika vi mänskor och jag gillar detta skrivna. tack!
2016-01-28

    Dan Myrbeck
Grattis till *!
2016-01-27

  Iréne S Räisänen VIP
Bildskapande.
2016-01-27

    Dan Myrbeck
Bra metafor!
2016-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...tycker att början är där man alltid ska vara...med "blicken i framtiden och nuet i handen"...
2016-01-04

    ej medlem längre
Riktigt bra illustrativ text om livet ! "Sedan åter upp igen efter något jag glömt" - ett glädjesprång :)
2016-01-03

  Michaela Dutius
En bra bild på livet - en hissfärd...lite upp och lite ner.


2016-01-02

  M M Mannheim VIP
Det var en intressant levnadsbeskrivning. Precis som livet kan kännas. En dikt som berättar hela förloppet med moderna tecken.
2016-01-02

  Ingrid Trolle
En fin beskrivning
av livet som flyter på.
Starka och bra bilder
som fungerar väldigt bra
2016-01-02

  Maiah VIP
Di har en humoristisk ton om livets allvarsamhet
2016-01-01

  Gisela Nordell
roligt bildspråk och fint formulerat om det man känner igen
2016-01-01

  Fem hjärtan VIP
Gillar din metafor och känner igen.. Stark och bra dikt!
2016-01-01

  Bibbi VIP
Talar starkt.
2016-01-01

    ej medlem längre
Fint och välskrivet. En liten resa i livets stora resa. Vanligtvis har jag lite svårt för rim, men här stör det mig inte.
2016-01-01

  Gunnel Eriksson VIP
Tänkvärd hisstur kanske metafor
för ett åldrande liv.
2016-01-01

  Änglaögon
En tankeväckande resa.
2015-12-31

    ej medlem längre
Talande bildspråk som jag kan känna igen mig i. Särskilt "turist i eget land"
2015-12-31

    ej medlem längre
Välskrivet och tankeväckande.
2015-12-31

    R Peiper VIP
Bra!

2015-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP