Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


En kväll värd att minnas 2

Jag småsprang till Glada Oxen för att få se vad som hänt där.
När jag kommer närmare ser jag flera polisbilar utanför och en avspärrning
vid dörren.
Jag ber att få komma in utav en polis som står utanför, jag talar om att jag är en utav sällskapet men fick förhinder innan.
Inger kommer ut nu med resten av gänget som alla har ett ledsamt uttryck
i ansiktet, men var är Karin?
En utav vännerna kommer ut til mig och börjar högljutt att gråta.
Men vad är det som har hänt ?? Säger jag.

När vi kom hit med Taxin och skulle gå in fanns ingen personal här så vi gick in själva , började klä av oss för att byta om.
Helt plötsligt kommer en man och beordrar oss att klä på oss igen och vända oss mot väggen. Du vet Karin hur hon är , hon vägrade så mannen sköt henne i axeln. Nu sitter mannen därinne med Karin för det råkar vara hans förra fru. Han kände inte igen henne eftersom hon har förändrat sig lite som
du vet. Vilken tragedi.
Nu ser vi Karin komma ut med mannen som jag nu ser är Krister.
Hon är lindad med förband och Krister håller om henne.
Ambulansen kommer nu , ser vi utanför fönstret.
Ambulans killarna tar Karin och lägger henne på en bår och polismännen tar hand om Krister.

Hur har detta gått till ? Varför sköt han henne ?
Livet kan te sig på olika vis , denna man hade varit inlagd på psyket sist vi hörde något och sedan händer detta.
Vi är alla så omtöcknade men jag ringer efter en Taxi , så åker vi till
lasarettet där Karin är.
Hon blir säkert opererad genast och får stanna kvar några dagar.
Det ska Karin lyssna på !! Aldrig gör hon det . Hon gör som hon själv vill och behagar. Fast denna gång kommer hon inte att orka.

Jag kliver ur först medans Lisa betalar Taxin . Vad hände med våran kväll ?? Har någon av väninnorna ringt till Restaurangen och avbokat bordet?
Nej fick jag till svar i korus.
Då blir det min uppgift trots att klockan tickat iväg.
Vi går in så länge säger dem andra , ring du.
Varför varför hinner jag tänka innan en person kommer fram bakom mig.
Det är här du står och gömmer dig , säger mannen som jag sa Hejdå och på återseende till.

Nu fattar jag ingenting , hur kunde han veta att jag va här.
Är han medbrottslingen eller en kamrat till Krister??




Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-07 08:33



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Raskt vidare till nästa del/kram
2016-01-11

  Valter Örn VIP
Du kanske ska börja skriva deckare ...
2016-01-07
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP