Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har vi blivit ett hjärtlöst rike som inte längre vågar förändras...?


Någonstans finns värmen (2016)


Isdimma har berövat våra hjärtan
vi har stängt våra dörrar i panik
hur ska vi veta som aldrig fötts
intill stupet från första början

vi som inte kan förstå vår gåva
hur slumpen placerat oss här
i de privilegierades rike utan insikt
låter vi vår rädsla regera

Som om kung Bore har predikat
du skall icke slösa din ved
utanför de gränser du känner
har vi visat våra brustna hjärtan

när vi stänger våra portar
och stänger hoppet om allas själar
men någonstans ligger värmen på lur
först där finner vi oss själva...




Fri vers av Järnkatten
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-10 13:44



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
så vacker och berörande text
2016-02-04

  agneta pichler

På djupet går du in och förklarar
Hur iskall vårat samhälle blivit

Applåd
2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten