Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blindskrift, här är ditt horoskop skrivet i stjärnorna.

Med ofullständiga andetag bokstaverar du mitt väsen,
i blindskrift,
punkt för punkt,
bläddrar du och läser.

Analyserar och fördjupar dig,
i mönster utav känsla,
bokstav för bokstav,
tar du,
utav allt som finns att hämta.

Att falla, eller välta,
klumpigt,
beräknat,
eller bara slump?

Här ligger vi nu,
i en gunga som svänger,
svajar och snurrar runt.

Ibland stjärnfall och kristaller,
alla planeter står på rad,
där ligger vi och sågar magiker,
på mitten, rakt av.

Dem får drömma,
fast vi vet,
Dem får söka,
sig fast,
i det.

Du är mitt stjärnteckens gräns,
vi går ihop med varandra,

Vi delar stjärnor och datum,
vi delar,
inget med alla.

Specifikt paranoida, försiktigt labila,
neurotiskt intensiva,
Vi är energiskt febrila, frustrerat stabila,
men också förälskat fiktiva.

Allt är på låtsas,
ingenting verkligt är sant,

ingen känsla är skriven,
förrän vi läser den av varann..

Din gåshud är min mening,
mina stäver, prickar i dina formers struktur,

'fiskar' efter insiktens horoskop,
jag är vädur, vad är du?

Jag är ju kär förresten,
kom jag på nu..




Bunden vers (Rim) av sidfot
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-13 16:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sidfot