Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viskande i en burktelefon, två hjärtan i ett hårstrå

Som tystnaden i en bakislägenhet,
smulor på ett laminatgolv,
med en sån klassisk fläck utav 'något' där strumpan fastnar.
Men morgonens kaffebryggare väser och sörplar.

I den doften, somnar barnet i oss om,
och tonåringen kastar sig i sängen,
där det vuxna viskar ansvar emot en immande spegelbild.
Där vi målar hjärtan och håller hand.
Livrädda för livet efter urvuxna kläder och borttappade nycklar.
Nyfikna och exalterade, motiverade inför framtiden med gårdagen i dimma.
Faller men ställer sig.
Illamåendet går över, huvudvärken ger sig, åren går och karaktären gror.
Integriteten håller mark och slår rot.

Efter ett limbo utav mikroskopiska jordbävningar inuti,
så gallras överlevande känslor ut ur ruinerna av en raserad fasad.
Det är där verkligheten börjar. Livet på nytt.
Livet.
På nytt.

Det är så skört, så starkt, så vackert, så nära.
Dethär när två personer är så fruktansvärt kära.

Det är som att kommunikationen vore en burktelefon,
Som att vi knutit ett endaste hårstrå,
Hjärta till hjärta, emellan oss två.

Varje hjärtslag och vibration, varje andetags friktion,
Ger eko till själen och manar känslor att ta ton.

En kluven hårtopp i dethär läget,
eller en knut, med omkrets; 'noll komma någon ynka millimeter',

Kan vara avgörande för all framtid och förgöra våra själabands nervtrådar och innersta hemligheter.

Att hänga så tunga känslor, i så tunna trådar.
Att låta slagen landa i symbios, att kunna våga.

Fiolstråkars strån,
spelar för världen,
en vid symfoni.

Bultande skov,
vidgar alveoler, och kapillärer,

-för att säkra en plats och rymma ett vi.

Kutikulan, skiktet om cortex i ett hårstrås struktur,
Öppnar sig då strået växer, lipider ligger i ett molekylskikt för att hindra vatten att fästa i fiberna.
Innerst ligger melanin som utifrån mängd, avgör färg för håret. Proteinet keratin som håret består utav är ett svavelhaltigt protein.
Det är beståndsdelen i hår, naglar, fjädrar och horn.

Så, vårat hårstrå. Är inte bara ett hårstrå. Och våra tunga tankar väger inte ett gram på vår interna kärnkraftledning. Hundra tusen kubikmeter kabel. Hjärta till hjärta. Inuti ett enda hårstrå som doftar avokado och vanilj. På samma sätt som ett endaste andetag kan bära livets mening.

Lunga emot lunga. Hjärta emot hjärta. Hand i hand.




Bunden vers (Rim) av sidfot
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-31 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sidfot