Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på en nålspets balanserar din omsorg tungt

Kevlaromfattade blottade nerver, dagen idag,
vill synas och märkas men inte kritiseras för sitt jag.

''Lunch med bästa, vi ska förlova oss och flytta ihop''
- 'Ingen utav er har jobb, vart ska ni bo?'

"Alltid så negativ!
jag kommer unfrienda dig snart",
all sanning i livet; ctrl+alt+delete,
- vill inte ha dina svar.

Google is your friend,
du vet allt med din mobil i handen,
väldigt snabba på att smula andras teorier,
i detta avlånga landet.

Följer trender, det är hippt att känna känslor offentligt,
dela dela dela,
men källsortera är tråkigt,
och ''tiggare som aldrig slutar tigga, så jävla skeva!''

Synd om alla,
sålänge dem håller sig på håll,
som ett fenomen i teori,

inte i form utav en nedgjord ensam farbror,
som sitter i sätet bredvid.

Alltid detta konstanta blundande ögonöppnandet,
ni och vi.

Ser men tittar inte, hör men lyssnar inte,
delar, räknar likes och pratar högt i telefon.
Gör andras problem till sina, skriver ut,
allt för att hålla egot i skick och andra därifrån.

Less.
Principiella idioter, korrekta i teorin,
men kan ännu inte skilja på stöd, och att lägga sig i.

Fuck cancer, välkommna hit,
icebucket challenge, vila i frid,
Hata rasister, mata de hemlösa,
rösta på feministiskt initiativ,

alla har ett ansvar att ta,
utanför sina instagram-facebook-twitter-liv.

Beröring är en konstant uppkoppling,
hundra gigabyte åt alla håll, direktöverföring utan data,
Att se på varandra, ta i varandra, kanske tillochmed prata.




Bunden vers (Rim) av sidfot
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-14 07:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sidfot