Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påminner vi om varandra?

en katt kan gå nästan ljudlöst

förutom när det knäpper i muskler

och leder precis som på oss

 

en katt kan visa att den bryr sig

med hela sin kropp emot ett ben

eller räcka upp tassen mot mitt ansikte

 

kan bli trött på kylan utanför

kan föräta sig för snabbt

så att torrfodret kommer upp

nästan helt otuggat

 

vill ligga nära varandra

och även oss mänskor

tvätta varandra

leka tillsammans

 

bli rädd för främmande katter

inta en cool och lugnande attityd

eller börja springa efter inkräktaren

där är de olika precis som oss

 

alla väljer det som verkar vara

det närmast uppdykande




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-01-16 18:08



Bookmark and Share


  aol
Du får mej att känna närheten till katten
2016-01-20

  Lars Hedlin
bra skriftat och liknelsen talar väl kanske sitt oskrivna språk!
2016-01-17

  Ida-Marianne
Bra beskrivning! Men kattälskare som jag är så påstår jag att du glömde matfjäsket, när de vill ha något godare än torrfodret...
2016-01-16

  Nimbus VIP
Spännande liknelse!! Du vet precis var man ska placera vilka ord. Otroligt skickligt!
2016-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP