Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath Repris tidigare publicerad januari 2010


Spretar

Silversiluett mot
svarthimlen

avlövad i vinterdvala

grenar spretande
från samma stam

iskyla som kryper neråt
- inåt

torra flimmerhår
vit andningsrök

tankar spretar
under stjärnorna

         *

när hon var barn
sa man till henne
att den som söker han finner

men ingen berättade

att vid varje vägskäl
väntar också avsked

och att en del
kan både få och mista
på en och samma dag

även denna vinter
kommer gråten

fast nu av annat slag

           *

inne i värmen
visas katastrofen

där hjälpen ges till rika
och fattiga blir utan

sorg över människan

mod har den
som vågar tala

hon köper en smula frid
genom radiohjälpen

värmen är så långt borta

          *

idag har trädet
mist sin frostvita dräkt

grenarna spretar
knotigt bruna
från samma stam

snömängden oförändrad

bakom träden
målar köpingens ljus

gråhimlen brandröd

och kylan
känns mycket mindre kall

än igår

Eva Langrath 2010




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-01-17 16:20



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
bra dikter du.
2016-02-05

  Bibbi VIP
Jättefint.
2016-01-26

  Anya VIP
Vemogsvackert. En fin text om vintergrubblerier. Jaa visst köper man sig en smula frid genom att skänka en slant. Kanske bättre om man engagerar sig lite praktiskt...om man kan vill säga...
2016-01-20

  Linda CH VIP
Vacker finstämd och innerlig poesi!
2016-01-18

  Ljusletaren
Gillar speciellt dessa dina ord;
"men ingen berättade

att vid varje vägskäl
väntar också avsked

och att en del
kan både få och mista
på en och samma dag

även denna vinter
kommer gråten

fast nu av annat slag"

Mycket djupt och innerligt ordat/ kram
2016-01-18

  Stefan Albrektsson
Ett fint vemod i denna text, kopplingen mellan sorgen/saknaden och det avlövade och frostiga trädet är stark. Tycker mycket om de mångna s'ljuden i första och sista strofen - ett välvalt inclusio.
2016-01-18

  aol
Så fint skaldat vännen med både djup och känsla,
2016-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP