Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönlock

I skenet finns plats för Grönlock
som hittades i skogen av en nyförlöst kvinna.
Gretchen ammade och räddade ungen

I skenet finns plats för nya tystnader
tankar som formar innehållet och språket formen

I skenet, det är där bortom och blir bekant med
Grönlocks tillvaro att känna av Lazarus evighet,
underbarnets obehagliga upplevelse för det enda
hon vill tro på är att återvändo är ett sätt att manifestera
sig själv som levande ---


Hon växte upp på udda näring, algdekokter,
då hon var mycket känslig för miljögifter,
när hon kände sig udda fanns ingen annan utväg
än att acceptera sig själv och sin buk med en grön lock i.
>>Så mycket mjukare än en sten i alla fall>>, brukade hon säga.

Lazarus säger, att han aldrig gjort någon något ont,
inte heller något gott och han känner därför ett sting
i hjärttrakten, då han alltid har velat vara genomgod.
Arvsynden är bara dravel, då en del människor får mer
av det goda eller det onda än vad vi förtjänar. Om
orättvisor står inristade på stjärnhimmelen?
Vem vet...
Så sitter han under ett träd och berättar om sitt arbete
som trädgårdsmästare i en stadspark, att han hade lidit
av hjärtflimmer i många år och medicinerat sin åkomma
med Waran. I stadsparken är det alltid belyst om kvällen
för flanörer och patrask, då höll han sig hemma och skulle
aldrig få för sig att ge sig ut efter kl. 20.00 för att undvika
att bli offer för rov.
Han brukade sjunga om kvällen, så tyst att grannen
inte hörde...Synth-musik var hans favorit i ungdomsåren,
dessa som tycktes återvända till hans sinnen kring
femtio år. Han hade alltid varit noggrann med att
hålla sig vital och stark.

Gnistan finns i det vi inte kan förutse.
Glöden i det vi gör, askan i misstag och åldrande.
Grönlock, sörj inte mig, jag är högst uppe
på berget nu och lovar vara din skyddsängel.
>>Du är god, jag vet det>>, sa hon.








Övriga genrer av frun
Läst 178 gånger
Publicerad 2016-01-19 22:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun