Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte bara idyll på gästabudet

Vad vill du göra på gästabudet?
Se trygga äventyr hur någon lyfter freden
och en annan visar vänlighet och välvilja i vardagen.
En sedvänja där alla uppför sig lugnt och värdigt,
medan vi väntar på illusionisten och hans nummer.
Han presenterar det som en saga i idyll för att lindra
vår världshistoria.

Vilja väl är att styra bestämt och sedan tro
på sin nästa. Inte tro på någon Gud utan en riktigt
genuin tro på varandra, att vi blir varandras storheter.

Inget tarvligt gyckel som får oss att känna
oss mindre än minst.

Med tro och tilltro kommer man långt och få
blir offer om man bara vill att alla ska ha det bra.
För det är väl vad vi vill?
Nu trollas Stalin bort.
Nu trollas Adolf bort.
Stunden är inne för att trolla bort Donald Trump.
Fler av den oberäkneliga sortens diktatorer finns.
Så många liv de har kostat.




Fri vers av frun
Läst 166 gånger
Publicerad 2021-04-16 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun