Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blicken nära och i fjärran

Se till att se innanför din egen dörr är det bästa tips man kan ge till den som vill rå om sitt.

När tid finns kan man sedan titta på en tavla med flera motiv och tysta tecken.

När kvinnan i det stora, ljusa håret håller i en kasse kan man se och förstå att hon har handlat något, men vad?

En klocka som mäter hennes steg om dagen och hennes sömn om natten kallas för aktivitetsklocka.

Men då inser hon att klockan vet något om hennes sömn att hon stiger upp mitt i natten för att dricka några klunkar vatten. Falukorven som hon steker under kvällen före är säkert lite salt. Men hon sover gott, väldigt gott, tror hon bara, då hon egentligen vill tindra i en saga.

Hoppas man må bra igen. Man? Ja, du och jag, vi alla. Så gott vi driver med oss själva. Kvinnan med det stora långa ljusa håret är inte jag. Men det skulle ha kunnat vara jag, enligt Buddhas karma.

Hennes ljusa hår ser nästan mörkt ut när hon slutligen lyckas släcka sänglampan. Nattsvart som ett ljus som vill synas. Hennes blick tittar långt bort och Buddha i fönstret undrar något. De svarta tecknen betyder något tyst om sambandet mellan Buddha och de tysta tecknen som går igen och som i några verser sätter en meditativ stil.


Buddha utlöser en talakt. Men det gör även det ljusa håret. Träskulpturen med hajtänder skrämmer bort allt som gärna vill tassa omkring och rycka i duken. Den visar sig i de småblommiga vitsippor som tornar upp sig mot mullskorpan. Lite frost och en mörk sol redan vid halvåtta. Vitsippan är en resenär i många länder och vackert ler den lite vårlikt snart, hoppas jag. Är jag en optimist som tror på de skönas förvandlingar? Ja, kanske. Men blänktet från sjödagern håller i sig och hågkomsten av Buddha är endast intressant om den känns igen.

Så gången fram och tillbaka. Då inser hon något om det som händer härnäst och samma sak. Hon borde tänka på att lägga sig en halvtimme tidigare.




Fri vers av frun
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-13 23:07



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Härligt svävande, svajande, ett drömlandskap.
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

frun