Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Aprilväder

April går snart över i vårlik maj
Kallt ljus och en snart uppvärmd
stig som vill spira här och nu
runt omkring en regnmätare
med ett vitt pildon i vit metall
som visar nederbörden i mm och cm.

Så stilblandningar liknas vid
ett gäckande aprilväder.

Ett mjukt leende vill säga något om
att en snöflinga här och var smälter
överallt i Norden, men ingen vet
exakt när eftersom samma väderprocedur
varierar lite år från år.

Ett hårt skratt: Snart är vintern här igen.

Det gröna året runt vill säga något om ett drama.
Du vet vad Mephisto sa till sina vänner i Faust.
Ta hand om ditt liv och gör något av det. Annars blir det ostkaka när du tycker om blåbärspaj.


Rött är reformation när blå och vit himmel
grönskar.




Fri vers av frun
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-19 23:19



Bookmark and Share


  SatansSon
starkt frun. görstarkt!
2021-04-20
  > Nästa text
< Föregående

frun