Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en repris, men känns likadant idag


bakslag

När så integriteten kräver sin rätt

och man visar var man står

sätter gränser

och släpper undfallenheten

då infinner sig en stor vanmäktig sorg

över hur mycket man berövats i sin flathet

inser hur svårt det varit att fatta de rätta besluten

och därför skjutit upp dem

önskar kraft och mod att gå vidare

i mitt liv

vilken förlamande kraft

fegheten har

vara till lags på bekostnad

av integritet

för man vill ju inte såra

men kränka sig själv

det gills ju inte riktigt

allt ska göras för andra

men då tappar man bort sig själv

sin moral och stringens

i någon slags fadd orkeslöshet

nu tar jag bakslagen

med att avvisa det som inte längre passar in i mitt liv

det gör ont men känns åtminstone rätt sunt

att vuxet våga möta sin skuggsida

rädslan för att bli övergiven

ger växande och självtillit




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gisela Nordell
Läst 277 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-01-21 13:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Känner igen tillståndet.
2016-01-24

  Lars Hedlin
verkligen bra framfört min vän....
2016-01-23

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärd brandfackla...mycket bra...
2016-01-22

    Dan Myrbeck
Varför leva ett liv man
inte är nöjd med?

Mycket bra belyst.
2016-01-21

    ej medlem längre
Ord som föder många tankar och ger minnesbilder...
2016-01-21

    ej medlem längre
Eftertanke..i en svår situation. Inte
det allra lättaste..
2016-01-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt tänkt och gjort. Att inte förneka och förminska sig själv för andras skull.
2016-01-21

  louisegirl
Kloka ord i innersta känsla
2016-01-21

    ej medlem längre
Visdomsord,bra!
2016-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell