Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Dagens ord i Skrivpuffs skrivövning är "koncentrerad" Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Ingen älskar mig

 

 

Koncentrerar mig på texten i boken. Tar till mig tankarna om att inte vara omtyckt. Lever mig in i hela handlingen och lider verkligen med flickan när hon kallas ful. En söt tjej som får blåmärkesord av sin mamma i tid och otid.

Hela handlingen stegras när den lilla flickan blir utnyttjad sexuellt och ingen bryr sig. Jag känner hennes tårar och jag känner hur hon sviks gång på gång.  Hennes pappa jobbar och jobbar och märker aldrig av något. Nu ska hennes älskade pappa flytta hemifrån. Föräldrarna ska skiljas.

Pappa var den enda som tog upp henne i knät. Strök henne på kinden och kallade henne hans egen lilljänta. Lyckan var att få vara med pappa ensam i naturen och det är något som hon väl har bevarat i sitt minne.

På denna tid var det inte ens på tal om att pappan skulle ta barnen med sig i flytten eller att få någon umgängesrätt. Flickans sorg är därför riktigt stor.

Inte ens i skolan är hon omtyckt. Ingen vill vara med henne och hon blir alltid vald sist till utelekarna. Tur att hon är vän med sin fantasi för det är ofta hon går undan för att få vara i fred.  Där talar hon med tanter och farbröder. Talar med barn som ser upp till henne. Fina kläder har hon alltid på sig och alla tycker hon är söt.

Hon är lycklig i sin låtsasvärld!

Tonårstiden är jobbig för hon är tidigt utvecklad och pojkarna gör allt för att kladda på henne. Flickorna skrattar elakt och håller fast hennes armar så att pojkarna kan dra upp hennes kläder.

Sen står hon där röd i ansiktet med skammen. Helt paralyserad och orkar inte ens skyla sina bröst och sitt underliv. Förnedrad och så in i bomben förnedrad.

Mattanterna går givetvis förbi denna första gång och den unga flickan hoppas på att få hjälp. Se vilken hora Lundströms flicka har blivit. Äpplet ramlar då inte långt från trädet säger de spydigt och går förbi den förtvivlade och chockade flickan.

Salta tårar rinner nedför hennes kinder. Blanka tårfyllda havsblåa ögon speglar förnedringen.

Det är då hon känner något som drar i henne. Drar in henne på utedasset. Hon hör hur någons byxor hasas ned och nu känner hon handen över sin mun. Tyst lillhoran, för nu ska du få smaka på min pekpinne.

Flickan känner igen rösten. Det är hennes lärare som våldför sig på henne.

Han drar upp byxorna och hotar henne med det ena och det andra. Flickan är svimningsfärdig av skräck. Drar på sig sina kläder och går ut ur dasset. Går undan och förlorar sig helt in i sin fantasivärld.

Efter den dagen är mörkret som en rullgardin, neddragen i flickans värld.

Kärlek är ett ord som hon själv förknippar med att vara till lags för alla som vill ha henne. Pengar får hon. Första gången köpte hon glatt goda karameller för den slanten men karamellerna smakade inte.

Fantasivärlden finns att ta till då allt blir för jävligt. Ibland har hon känt att hon vill stanna i denna värld men på något konstigt vis har hon tagit sig ut till denna onda värld ändå. Fast en dag så …

22 januari 2016

 
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Ljusletaren
Läst 1322 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2016-01-22 09:54Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten för senare läsning för en väninna...
2022-07-15

  Bibbi VIP
Fasansfullt.
2017-02-28

    ej medlem längre
håller med föregående skrivare här... sedan tycker jag denna berättelse är mycket suggestiv, lämnar också somligt till oss giriga läsare att tolka in... men kärnan i det torde väl vara den utsattes, utstöttes, människan och vad hon gör för att överleva i en hård värld, och då finns fantasivärlden där som kanske det enda skyddet hon äger för att värja sitt liv emot den tillvaro som hotade ta allt ifrån henne... applåd. tack.
2017-01-14

    ej medlem längre
Du fångar stämningen väl. Texten gör ont att läsa. Man får sig en tankeställare. :-) Gillar beskrivningen av flickans ögon när hon gråter. Den bilden får hennes renhet att lysa igenom, trots hennes omgivning.
2016-02-29

  Kim VIP
Så smärtsamt att jag finner inte ord...
2016-02-26

  Anya VIP
Otäckt och berörande.
2016-02-02

  aol
Verkligen en text som berörde mitt innersta känner en stor maktlös gråt gripa tag i hjärtat,
2016-01-29

  ULJO
Bra text som berör
2016-01-25

  överlevaren VIP
Ja vidriga levnadsöden finns bland oss, som din text förmedlar bra.
2016-01-24

  soligajag_1 VIP
Mycket bra skrivet om en tragisk händelse och tyvärr existerar det än idag.
Jag känner med denna stackars flicka som inget annat önskar mer än en go vän till hjälp!
2016-01-24

  Änglaögon
Du beskriver känslor på ett sånt sätt att de verkligen berör..
2016-01-22

    ej medlem längre
Det blev inte riktigt rätt så jag gör ett nytt försök:
-------------------------------------

En mycket starkt berörande text. Men tyvärr inte ovanlig ens i vår tid.

Det finns vissa skillnader men i dag får vi dessutom lägga till Internet, sociala medier där barn fortsätter att utnyttjas mobbas och kränks av såväl skolkompisar, pedofiler och inte att förglömma av sina föräldrar.2016-01-22

    ej medlem längre
En mycket starkt berörande text. Men tyvärr inte ovanlig ens i vår tid.

Det finns vissa skillnader men i dag får vi dessutom lägga till Internet, sociala medier där barn fortsätter att utnyttjas mobbas och kränks av såväl skolkompisar, pedofiler och inte att förglömma av sina föräldrar.


"På denna tid var det inte ens på tal om att pappan skulle ta barnen med sig i flytten eller att få någon umgängesrätt."
2016-01-22

  Kjell Åhsberg
Sorglig läsning bra framförd.
Det är lätt att tro att detta är ett nutida problem med tanke på allt vi får höra via media. Det såg tyvärr likadant ut när jag gick i skolan på 50- och 60-talet.
Människan tycks aldrig lära sig något. I varje fall går det väldigt långsamt.
2016-01-22

    ej medlem längre
Mycket tragiskt och berörande att läsa denna välskrivna skildring!
Tyvärr är det nog alltför vanligt förekommande att unga flickor utnyttjas i dagens samhälle.
2016-01-22

  Bo Himmelsbåge
En mycket rå o känslokall värld, som jag verkligen hoppas inte förekommer på våra skolor idag! Detta vore i så fall en katastrofal miljö för vissa elever, om både klasskamrater, bespisnings-personal och lärare betedde sig på detta minst sagt vidriga sätt!
Levande beskrivet!
2016-01-22

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag, rysa också istället dem ska anpassa sig till vår kultur, det är vi som måste ge efter deras kultur på svenska mark?
2016-01-22

  Valkyria-Fatale
En mycket fin text, med vemod som tema. Tragik på högsta nivå, och inget barn ska behöva ha det så. Verkligen en bra text, som ger bra läsflyt, tyngden på temat förstärks med dina ordval och detaljerade ord. En talande text, som berör en på djupet, och det sätter igång känslor hos mig. Man vill bara in i texten och älska den där stackars flickan. Snyggt jobbat! Vacker, trots innehållet. // V-F
2016-01-22

  louisegirl
Mycket tragiskt, men tyvärr finns det i verkligheten <3
Fint i text och bild!
2016-01-22

  ResenärGenomLivet VIP
Tragiskt levnadsöde, dock inte ovanligt..texten berör...
2016-01-22

  Jeflea Norma, Diana. VIP
mycket bra tema på din skrivarkurs, jag är med på distans:
Men jag undrar hur det kommer att gå till sommaren med alla kvinnor i bikini, när de "ensamkommande barnen" får syn på dem...?
______________________________________________________________________
(detta är en dialog mellan mig och en annan kämpe poetissa här.

barnkvinna klär sig för man i bikini hos araber och man måste dansa för manen när kommer hennes tur och han kallar på henne till sängen fotplanta sig.
Om våra kvinnor kommer att våga sig ut på svenska gatan i shorts, flyktingarna kommer att uppfatta det som sex apel, och som manen är den som har 11 finger (sex finger) på en skalla från ett till tio, politikerna kommer att försvara och stå på manens sida förmodar jag.

i Rumänien kvinnor har börjat gå utan strings och kort skjul, hög klack på 12 cm handla på Mall, kliva in i bil ogenerad, böja sig till back lucka allt detta i protest, för att inte hämtas muslimer där.
Muslimerna, och afrikaner kommer för att se våra klitoris, för att deras kvinnor inte har det kvar, har blivit klippt bort det andelen med den gudomliga kvinnan har skapats.
Många har sagt så på migrationsverket just detta motiv har blivit flyktingar vill få hela kvinnan inte deras som har tagits vulva andelar, har plockats av sina lesbiska mödrar. Dilemma hos urfolket vet inte vad ska man göra som polis eller politiker?

Men den som oroar mig är att svenska barn ska plugga i tält som beduiner på vinter, visade på TV ikväll, som hälsoprogram och det fins kanske 250 sådana skolor i Sverige… Sex tält skolor fins alltså.
kramar

2016-01-22

  Maria Sundelin VIP
En bra och gripande historia som tyvärr utspelar sig i verkligheten
Kramar
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren