Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livslotten.

Så går då en dag isänder, läggs till månader och år
utdelningen på tiden är orättvis, och för en del rätt svår
lotten som vi drog vid födseln vill många byta in
men vi får allt dras med vinsten,
likväl med det som går back och blir svinn.

Tiden är en räcka utav händelser och krav
når vi inte upp till förväntningar, så känner vi kval.

Men livet är så mycket mer, som barn du lär av lek
ungdomsåren rusar fort förbi i utforskningar och av smek.

Tiden den är utmätt börjar på dag ett
det gäller att ta vara på
den resa som DU fick,
och det du sett.

Som vuxen förstår du hur bra din start fick bli
om du kan titta bakåt och minnas barndomens liv
Lekar och stoj men också det som satte spår
ty smärtan ger livserfarenhet och kanhända djupa sår.

Men nu står du här med livet i din hand
och förstår så mycket mer
än bara av det som hände ibland.
Du vet att livet är krångligt,
och lätt
men att du ändå ännu inte av det blivit mätt.

Vår själ ska mogna och samla visdom på vår stig
så böj dig inför högre makt och ödmjukt nig
Ty livet var dig givet och resan den var din
och evigheten finns där så ge dig ut och finn.


Skogsfen♥








Fri vers av Skogsfen.
Läst 781 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-05 10:59



Bookmark and Share


  sommarmoln
Vacker o berörande...
2012-12-03

    ej medlem längre
En text med mycket djup och klokhet i. Njuter i fulla drag och tar in varje bokstav som en pärla.
2012-06-08

  Ljusletaren
Busvisslar och applåderar.
Gillar och gillar mycket!
Bokmärker denna dikt/ kram
2012-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.