Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna damm har jag skrivit flera dikter om, läs gärna dem alla först heter Daggdroppens damm.


Daggdroppen.

 

Dammens spegel är i uppror

regnet piskar den

daggdroppen

gömmer sig i vattnet

den synns  inte längre

ens

blomman som den föddes på

har nu vissnat ner

men nya kommer åter

och nya droppar droppar ner

dammen är en sagoplats

där mystiken sveper runt

jag kan sitt där

i timmar

känna stressen rinna av

bara vara jag

 

figuren som ibland jag ser

gömmer sig bland bladen

kommer fram i skymningen

smyger och bevakar

platsen som han kallar sin

han såg droppen falla i

blanda sig med tusen andra droppar

och bli ett med dammen

själv så är han dömd

att ensam gå

ofta ser jag honom lutandes

mot någon blomma

eller sittandes 

stilla

väntande

ja på vad 

dammen är för honom allt

han vet jag vet

med honom delar jag lungnet

dammen är vår sagoplats

vi låter stressen rinna av

sida vid sida

utan att träffas

utan att störa varann

bara vara

vi

 

© Skogsfen

 

 

 

 




Fri vers av Skogsfen.
Läst 407 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-30 18:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert beskrivet...man ser bilder av det...
2016-07-02

    ej medlem längre
Dammen och dikterna är makalöst vackra.
2016-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.