Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns fler dikter om "daggdroppen" för att helt förstå så kanske man ska läsa dem alla.


Daggdroppens liv.

 

 

I dammen som ligger på gården

lever daggdroppen sitt spännande liv

efter fallet från blomman

där den blev till 

blev den utplånad

i tusentals liter

av vatten

man kan kanske säga

att den är död

men nej

den har återuppstått

och fått ett liv

bland bröder och systrar

som nu ger den sitt stöd

 

Varje kväll så ser den figuren

som går på sin stig

fram och tillbaks

ibland kikar den ner

i en månstrimma

i en microsekund

möts deras blickar

och droppen förnimmer

blomman

som nickar

i skuggan

av

tiden som gått

 

© Skogsfen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Skogsfen.
Läst 396 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-11 12:18



Bookmark and Share


  Carpen
Skön text. Gillar särskilt de sista raderna
och droppen förnimmer

blomman

som nickar

i skuggan

av

tiden som gått
2016-06-16

  Ljusletaren
Vilka underbara visdomsord du kommer med. Här kan man läsa texten rakt upp och ned och njuta av det vackra. Eller så gör man både och ... läser och ser mellan raderna ... då upptäcker man ännu mera storheten av dina ord. Magiskt bra!
/kram
2016-06-13

  ResenärGenomLivet VIP
Det finns mycket tänkvärt i din fina dikt...
2016-06-12

    ej medlem längre
Fint skrivit
2016-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.