Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar som jag fick när jag såg ut i den nya morgonen


Att få vakna

en ny dag, en ny morgon

jag går upp ser ut genom fönstret

ser ut över nejden

denna morgon visar termometern

bara minus sex grader

så skönt

nu kan även jag gå ut

utan att få problem med astman

jag står länge och ser ut genom fönstret

njuter av ännu en ny dag

som tar sin början

njuter även av tulpanerna

på mitt köksbord

tulpaner jag fick i går

när jag fick ett oväntat besök

jag dricker en kopp kaffe

läser tidningen

funderar vart jag ska gå i dag

inte för långt

det vill nog inte min rygg

som värker mer i dag än i går

så blir det när jag är envis

plockar undan allt efter julen själv

trots att jag vet att jag kan få hjälp

om jag frågar

frukosten är avklarad

till lunch ska jag äta upp pannkakorna

som blev över häromdagen

till middag  blir det kyckling

det har jag längtat efter länge

så det är dags att göra något gott av den i dag

mitt kaffe är urdrucket

nu väntar duschen

innan den nya dagen tar sin början

 

anits 23 januari 2016




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-01-23 09:54



Bookmark and Share


  aol
Tack så väl du fångar din dag vännen, tack för att du finns,
2016-02-06

  Bibbi VIP
Tack för en alldaglig och fin berättelse!
2016-01-26

  ResenärGenomLivet VIP
Mysiga morgontankar...hoppas du fick en fin dag...
2016-01-26

  ULJO
En fin text om din dag.
2016-01-25

    Dan Myrbeck
"jag fick ett oväntat besök

jag dricker en kopp kaffe"

får mig att tänka på Gevalia-reklamen. Jag har inte haft TV på ett antal år, så jag vet inte om den fortfarande går. Men den får högt betyg eftersom jag minns den efter så lång tid.
2016-01-25

  Anya VIP
Låter som en bra dag med kyckling och promenad i lagom kallt väder. Sannerligen din dag.
2016-01-24

  Fem hjärtan VIP
En mycket fin och målande text om din dag!
2016-01-23

  Ljusletaren
Fortsätt och ha en bra dag/ kram
2016-01-23

    ej medlem längre
En mycket fin text! ur "dagboken"..kram
2016-01-23

  Lars Hedlin
En mycket imnspirerande text vännen ;) kram
2016-01-23

  Niliboy
Ja, va trevligt, varje ny dag är härlig att vakna till även om man måste kura inne!
2016-01-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP