Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaos

Egot vissskar

Kommersialismen mumlarrr

Kapitalet talar!

Reklamen skriker!!!!!

Med dubbla tungor:

Lockar med den ena,

skrämmer med den andra

Hjärtats sånger tystas

som i Tysklands parader på 30:i talet

Styrkan hyllas i otaliga mätningar och galor:

Där det skenbara vinner pris,

medan hjärtats sanning tystas ner

och gör blodet allt tjockare

En evig vinter brer ut sig i människorna

Framgångssagornas mantran:

Tuff" Hård! Egoistisk!

Hörs allt oftare i landet, och i världen

Gatorna kantas av döende hjärtan, förtorkade och skrumpna

som om inget värde längre funnits kvar i ord som:

Empati, Solidaritet, och Kärlek, som inte söker sitt

 

 




Fri vers (Fri form) av Mats VIP
Läst 213 gånger
Publicerad 2016-01-25 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP