Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi har så många givna sanningar. Om vi inte riktigt håller med, måste vi likt katten gå runt den heta gröten. Integration är ingen metod, men ett möjligt mål.


Tror jag måste bada i gröten

När målet överskuggar vägen
riskerar vi gå vilse.

Vägen är hård och svår
men vi måste lita på

att den unga fågeln
har egna vingar

och kan flyga!

Har inte våra nyanlända
visat att de har den förmåga som

som krävs för att finna föda
i okänt land?

Respekt för förmågan är
den bästa vägen

till etablering och delaktighet
i vårt nya gemensamma land.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bengt VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-31 11:01



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Väl talat!
2016-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Bengt
Bengt VIP