Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterpsalm

Vintern är som vackrast
när mörkret är här
ljuset finns i stjärnorna
som är bosatta där
snö och iskristaller
bär skönhet på natten
gnistrande vackert
sken över fruset vatten

Vintern är som vackrast
när rimfrosten lyser
och solens sköra ljus
värmer det som fryser
snöflingor som faller
utanför ett fönster
vackra i sin skapelse
konstverk i sina mönster

Vintern är som vackrast
med utsikten vid sjön
vinterfågelns glädjerus
och änglarna i snön
de vidsträckta ängarna
där penseln varit vit
hararna som leker kull
en kärleksfull invit

Vintern är som vackrast
vid snöklädda berg
vinterrosens skönhet
med kärleksfull färg
istappar längs takåsen
skönhetens kristaller
vinterhimlens stjärnor
ljuvligast när de faller

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1024 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-02-15 05:58



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert det är i din vintervärld.. :)
2016-05-18

  Niliboy
Ja,men psalmen passar nog i Svenska Kyrkan där de skalar av tron å anpassar sig!
2016-02-27

  Teresia Ridell
Mycket vackert !
2016-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Underbara bilder målade med poetens ord!
2016-02-17

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuvligt vackert...många fina tavlor...
2016-02-16

  Ljusletaren
Här var det inga hyacinter
utan rim om vår fina vinter.
Skidan kanske slinter
Fast det är bara i labyrinter.
/kram

2016-02-16

  Fem hjärtan VIP
Underbart vackert skaldat!
2016-02-15

  Sommarina VIP
Du rimmar så bra
Alltid fint att läsa
2016-02-15

  Kjell Åhsberg
Rimmad psalm till vinterns ära,
här har vi alla något att lära.
2016-02-15

    Birgersdotter VIP
Vacker fin text.
2016-02-15

    ej medlem längre
Vinter i all ära. Den gillar jag inte. Men din text är lysande
2016-02-15

    ej medlem längre
Vackert skaldat om vinter och snöklädd natur, sol över vita vidder eller stjärnljus i natten.

2016-02-15

    Dan Myrbeck
Vintern är som vackrast
när du skaldar.
2016-02-15

  Eva Helene VIP
Så vackert i det vintervita!
2016-02-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja naturen
säger ju året
om till oss kom
även Din psalm
öppnar dit en entré
och där finns ju
mycket att se!
*************
2016-02-15

    ej medlem längre
Vintern blev ännu vackrare nu.
2016-02-15

    ej medlem längre
Jag bygger bo i dina vackra ord som förmedlar både skönhet och trygghet.
2016-02-15

  M.Eta
Vintern är som vackrast när den är som du beskriver. Jättefint!
2016-02-15

  Marianne Räf
Vackra vintervyer !
2016-02-15

  Ingrid Trolle
Vinter när den är
som allra vackrast
så fint och vackert
skaldat med härligt
mjuk pensel
2016-02-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO