Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från dina läppar föds det lärkor

Så upplys mig
du näktergalens ljuva rop om natten
i min bön, genom ådror
du sjuder likt livets vatten
då dina läppar sjunger lärkor
jag hör, jag känner
hur hjärtas lyra stämmer upp
till dina toner
hur de likt frö spirar ur hjärtejord
du blir musik född ur vardagstingen
skingrar dagens moln; sinne läggs till vila
bedrövad min förleds till melodin
när du bjuder in i samklang
får mig fly, själen föds åny
du blir musikens under
åh hjärtat, vad jag längtar
till våra stunder





Fri vers av Micael Axelsson
Läst 500 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-02-05 15:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fin dikt
Mvh annokas
2016-02-09

  DominiQueen
Ååå så vackert om Din längtan
2016-02-06

  ia VIP
Varma vackra ord som skapar harmoni mitt i det inre.
2016-02-06

    ej medlem längre
Orden lyfter känslorna på ett underbart sätt.
2016-02-05

  Alysse VIP
Åh så underbart vackert! Jag får härliga vårkänslor av dina ord. Så målande ljuvligt! Jag kastar av mig mössa och vinterjacka och springer ut i vårsolen där min käraste, älskade väntar. Kanske i detta liv eller nästa...
Bokmärker din fina dikt
2016-02-05

  Marita Ohlquist VIP
Din fina text är som en gobeläng, många fina inslag i varpen!
2016-02-05

    ej medlem längre
Känner hur alla sinnen fylls av dina ord.
Det är vackert. Det är berörande och det ger mersmak av din poesi.
2016-02-05

    ej medlem längre
Så underbart!Jag upplever det som andlighet som rinner genom ådrorna. Vackert!!!
2016-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson