Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal text jag valde att skriva om. Delar med mig av den igen, då jag tänker att den passar i tid och otid, tyvärr.


De brinnande barnen

I askan och sotet av alla de barn,
finnes ingenting kvar, nej, det äro försent.
I drivor de ligger, som snart vinden tar;
blåser dem bort över stock, över sten.

Barnen de lekte, tills bomberna föll,
nu har lekarna tystats uti skyhöga lågor.
Lugnet det kom och andan de höll,
tills svådorna snart svepte skratten i vågor.

Barnens lekar, de ekar, ut på ängarna nu,
de som en gång stod fria från hjärtskäreskri.
Men lågorna viner, folket bedjar till Gud;
flyende från allt de kallat hem och liv.

Följaktligen faller bomber, över gator och torg;
över smultronställen, hagar och hela kvarter.
Medan barnen de lekte riddare och borg,
tills soldaterna kom, så nu finns där inget mer.

I askan och sotet av de brinnande barn,
som i våndornas vindar tog farväl till leken och livet.
När kriget är slut, har skratten gått i grav,
de som en gång fyllde våra ängar och diken.




Bunden vers (Rim) av Den druckne matrosen
Läst 226 gånger
Publicerad 2016-02-06 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Den druckne matrosen
Den druckne matrosen