Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kraschlandning

det är natt
djungelljuden skallar därute
ligger skönt i min enkla bädd
utanför är det svart o stjärnigt

bank bank o så mitt namn
du hämtar mig
jag gränslar dig på verandan
mellan geckos o bananträd i sammetsnatt

kysser din hals
möter din lenhet
känner hårda tummar mot mina lår
du e rakt på sak

jag får ingen ro innan du kommer till min dörr
varje natt samma visa
jag vilar jag sover någon timma
redo att omslutas av dig

du e en sån kontrast av hårt och mjukt
av finess o råhet
öppet hjärta o bortanånstans
närvaro o avstängdhet

jag bara vet att nu när jag åkt
nu när jag e hemma igen
o du e kvar där under sammetsnattshimlen
o min stuga e tom eller fylld av någonannan

då värker mitt hjärta tomt o bultande efter mer
minns oss i Jack Rivers pool under vattenfallet
i solen på andra hemliga sidan
dina stora varma händer omslöt allt av mig
jag så lycklig, vi så leende

jag e hemma igen
en annan bädd, inte hård men mjuk
andra väggar, inte luftiga och av trä men hermetiskt tillslutna av murbruk o tegel
inga ljud utifrån av natur o djur, av knackningar
bara billjud o ljud av en vinterstad
stad utan grönska, utan blad




Fri vers av Roxxy
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-07 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roxxy
Roxxy