Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ville fånga friheten

Jag ville fånga friheten
och göra den till min
Jag visste ej vad frihet var
förrän jag mötte din

Du var liksom en fjäril
som stannade en stund
Sen var du plötsligt borta
och jag fick ej en blund

Jag ville fånga friheten
och göra den till min
Jag trodde att det räckte med
att jag ville bli din

Jag lockade med kärlek
med längtans blomma ljuv
Jag visste inte då
att jag var blott en simpel tjuv

För det jag ville ha av dig
var friheten jag stal
Med kärlek och med kyssar
och tvåsamhetsavtal

Men när man fångar friheten
förlorar man den helt
Jag har den inte längre kvar
det är mitt eget fel

Nu ångrar jag min girighet
för jag har just förstått
att kärleken du kände
den har jag nog förrått

Och jag vill inte tvinga dig
att alls besvara min
Så om vi aldrig ses igen
så gör det ingenting

Men om du hör min längtan
i dessa mina ord
och ännu känner kärlek
så ha då tålamod

För jag går dig till mötes
med insikten jag fått
Jag ville fånga friheten
och ångrar nu mitt brott




Bunden vers (Rim) av Lennart Hallström
Läst 491 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-07 23:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En härlig kärleksförklaring på rim. Gillar.
2016-02-07

  Minkki VIP
en rar text, inte bara för rimmens skull, utan också tonen och insikten. Fint skaldat, en skenbar bagatell
2016-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Hallström