Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att anknyta till till tidigare proletär diktning och överföra detta till dagsaktuella ämnen. Förenkla/förtydliga. Med fredliga medel förändra samhället för att förverkliga våra drömmar.


Hög tid



hög tid



likt rovdjurets blodiga käft
snyter sig kapitalet
mot färdigladdade kärnvapen
 ett sämre djur har aldrig skådats
 ett större hot har aldrig skådats
nu är det hög tid
 att oskadliggöra ondskans rovdjur
rovdjuret mättar sig på vårt blod
ända in i märgen

blåser ut våra livsljus
och skapar en bottenlös obrukbar tillvaro
det är mörka rovdjursfyllda krafters tid

nu är det hög tid

att samlas
kring våra kamraters kämpande livspulserande styrka
att samlas
levande och döda
att samlas 
i alla länder
vår styrka
att samlas

vår tid är kommen
och det blir vi som
störtar rovdjuret utför tidens stup

nu är det hög tid
men
vår tid är kommen









Fri vers av Bengt OVE Nilsson
Läst 257 gånger
Publicerad 2016-02-10 02:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt OVE Nilsson
Bengt OVE Nilsson