Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
arbetsköparna vill förbjuda politiska samtal på arbetsplatserna


HÖJ RÖSTEN

visst är det fel
säger du,
fler och fler blir sjuka på arbetsplatserna, mår dåligt
stressen och maktlösheten trycker ner och krymper våra liv och vinsterna
vinsterna ja
dom rinner ner i kapitalisternas sprängfyllda bottenlösa fickor

visst är det fel
säger du,
storföretagen flyttar till andra länder för större vinster, bara för dom äger
skapar misär och arbetslöshet, mycket elände
privata ägandet krossar människor och människors drömmar
och kapitalet ja
kapitalistsystemet fyller fåtalets bottenlösa fickor

visst är det fel
säger du,
att samhället inte är till för alla, att inte alla får samma chans till ett gott liv
att orättvisorna bara ökar och ökar framför våra egna ögon, vad fel !
och de rika, de rika ja
de fyller och fortsätter att fylla sina bottenlösa fickor

visst är det fel
säger du.
och fortsätter sedan långsamt
men, vi måste höja våra röster
höja våra röster,ja, det är ju vi som gör jobben med vårt knog, vi gör jobbet
räta våra ryggar och tillsammans höja våra röster
och ta tillbaka våra liv och våra drömmar

höja våra röster
höja våra röster, ja




Fri vers av Bengt OVE Nilsson
Läst 163 gånger
Publicerad 2018-11-23 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt OVE Nilsson
Bengt OVE Nilsson