Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

zebror

zebror i skogen
står stilla
tillsammans
ett skydd mot angrepp
för att försvåra ett angrepp mot individen
inte som ett kamouflage
utan ett kollektivt gemensamt skydd
skogens björkstammars zebror
med rötter som en helhet
allt hänger ihop
för att möta ett hot utifrån
en gemensam fiende
på savannen
eller i skogen
att skydda individen
blir kollektivet det bästa försvaret
bland våra och andras
zebror




Fri vers av Bengt OVE Nilsson
Läst 133 gånger
Publicerad 2020-11-17 02:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt OVE Nilsson
Bengt OVE Nilsson