Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Solen går ner

Ägget kokades i 6 minuter
teet dracks i den vackra
svarta koppen

vi tog bilen till
det stora varuhuset
vandrade en snitslad bana
människor överallt

den glömda medicinen
fick hjärtat att skena
en tung känsla
vilade över det vänstra ögat

hyllan hittades inte -
men bordet och hurtsen
de fanns på rad 27 hyllplan 4 och 6
allt stuvades in i bilen

             *

Hon sitter utanför kyrkan
med ryggen mot väggen
koppen framför sig
där ligger några kronor

jag hälsar, går in
genom den stora porten
in i värmen

”Herre hör min bön herre
hör min bön
svara mig när jag ropar”

hör du hennes bön
hör du min bön
vår värld ropar till dig

orden säger till oss
att vi ska gå ut i världen

O store Gud
O store Gud
hela kyrkan fylls av sång

tätt in till väggen
inlindad i en filt
sitter kvinna kvar

en guldpeng

landar i hennes kopp.

© Eva Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 658 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-02-10 22:13



Bookmark and Share


  ULJO
Fin ton i denna
2016-02-18

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2016-02-16

  thyra
Mänskligt och fint!

2016-02-11

  Per Rydberg
Njutbar och tänkvärd!
2016-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP