Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min livsuppgift!

Har ett helt liv varit lärare
och tagit hand om barn.
Älskat och stöttat alla, var
och en med sina unika själar.

De som av olika anledningar
visat mig om ett utanförskap
har jag burit varsamt men med
tydlighet.

På olika sätt tagit hand
om dem om deras
fantastiska egenskaper och hur
viktiga de är för alla andra.

Jag har ofta märkt att deras skol-
svårigheter inte har med att de
är sämre rustade än andra utan
att deras skydd är genomskinligt.

I en lugn trygg miljö där de vet
ramarna och hur de ska
förhålla sig, växer de sakta och
vågar se att de är fantastiska och
värdefulla.

Tänker att de som kommer hit från
andra länder med traumatiska upp-
levelser behöver få ett varmt omhänder-
tagande. Veta vilka ramar och vilken värde-
grund som gäller i vårt land. Regler
och förhållningssätt ger trygghet.




Övriga genrer av WyS VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-02-14 10:30



Bookmark and Share


  Kajsa Karin VIP
Ja hudlösa barn behöver extra varsamhet. Önskar det fanns fler av dig! Fint skrivit och jag håller med dig i dina tankar.
2016-02-16

  Johan Bergstjärna VIP
Otroligt angelägen text. Önskar att jag hade haft dej som lärare som barn/ungdom... Detta upplyser och värmer.
2016-02-15

    ej medlem längre
En inte bara fantastisk utan grymt viktig text. Som sprider ljuset. Bra upplyst i ett numer alltför utbrett mörker.
2016-02-15

    ej medlem längre
Som vanligt en mycket bra text!
2016-02-14
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP