Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är en solkatt i mitt hjärtas fönster

Du är en grumling i min kärleks ögon.

Du är ett område i mitt synfält skiftande i alla färger.

Du är det starkaste bländande ljus som sedan sitter kvar i en evighet.

Sakta sakta tonar alla färger ut och det krävs bara ett ögonblick för att börja om på noll igen.

Jag blundar och fokuserar.
Ser hur dina färger mattas ut.
Ser mörkret sluta sig om mitt lugn och balansera mitt allt.

Så för en millisekund, öppnar jag ögonen och börjar om.
Du raserar allt jag står för med ett andetag.

Du är fenomenet glas.
Du smälter mina hårda stenar till det sköraste och klaraste utav glas.

Spräckligt, sprött, matt och tunt.

Du är en solfläck på min näthinna, en solkatt i mitt hjärtas fönster.




Fri vers av sidfot
Läst 221 gånger
Publicerad 2016-02-14 16:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sidfot