Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och livet bara fortsatte förbi utanför mitt fönster

Det är sällan vi talar om det som är svårt,
i min familj. Min familj av blodsband.
Det är bättre att sopa under mattan,
sopa bort från axlarna, svälja tyst,
inte lägga det där svåra på tungan.
Gömma det längst in i hjärtat,
dit ingen når.

Men nu sitter vi mittemot varandra,
farmor och jag.
En varsin kopp kaffe.
Båda med ögon som är på väg att rinna över,
för att det där vi båda har gömt längst in måste ut.

”Jag satt på min stol, i mitt nya kök,
och livet bara fortsatte förbi utanför mitt fönster.
Bilar körde förbi som om världen inte alls hade kraschat.”

Hon sväljer bort gråten,
men inte sina ord.
Jag vet inte vad jag ska säga.
Så många gånger har jag känt precis likadant.

Jag har legat i min säng och stirrat upp i taket,
stirrat in i väggen, stirrat in i lakanen.
Vitt, vitt, vitt.
Och livet pågår alltid utanför.

Hon berättar om sina skuldkänslor de första åren,
hur hon inte kunde skratta.
För hur skulle hon kunna skratta,
när hennes barnbarn mådde så?

Jag säger att jag inget hellre vill,
än att se henne glad.
Livet pågår alltid utanför.
Bilar kör på vägarna och en köksstol är aldrig tillräckligt mjuk.


Älskade farmor,
det var aldrig ditt eller mitt fel.

Det går inte att gömma saker för alltid.

Och livet fortsätter och skratten måste fortsätta eka,
för annars blir allting alldeles för hårt.




Fri vers (Fri form) av julia.s
Läst 431 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-02-16 22:36



Bookmark and Share


    jagkommeringenstans
Känner igen mig så väl. Att gömma. Att försöka glömma. Att pressa undan ångest och smärta som gör sig påmind när mörkret knackar på. Tack.
2016-05-16

  Henning Hson
Tummen upp för denna!
2016-02-19

  mike irow
har jag sagt---vakert?
mera än det!
2016-02-19

  Ericafika
Så vackert formulerad text!
2016-02-17

  Moa Paulsson
En så oerhört stark text!
”Jag satt på min stol, i mitt nya kök,
och livet bara fortsatte förbi utanför mitt fönster.
Bilar körde förbi som om världen inte alls hade kraschat.”
- så vackert och så smärtsamt! Kan bara applådera.
2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

julia.s
julia.s