Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när han sa att han aldrig skulle skrika på mig började jag gråta av lättnad


när du flyttade ut dansade jag igen

det vi hade känns kladdigt, nästan äckligt
rörigt och som ett totalt skådespel
jag vill inte minnas dig men samtidigt:
jag vill minnas exakt hur du lurade mig för att slippa bli lurad igen

jag vill göra min kropp orörd av dig
ta tillbaka mina hemligheter
inte vara någon du känner, kan säga något om
önskar att du inte visste vad som smärtar mig,
önskar att du inte visste hur mina ögon glittrar när jag är lycklig

jag gav dig två år och
fick tillbaka en krusad självbild,
tvivel och dåligt samvete i en fruktansvärd sörja

städar fortfarande undan dig

slänger saker du har gett mig,
rensar ut kläder som påminner mig om dig,
gör mig av med möbler vi har köpt tillsammans
lägger ner saker du har glömt i förrådet men hoppas samtidigt att du inte ska höra av dig
jag vill inte behöva möta dig, träffa dig, säga hej till dig, ge dig ens en sekund till av mitt liv

klipper band med vänner som fortfarande träffar dig,
ryser när jag hör någon nämna ditt namn

det kunde ha varit vackert, jag hade kunnat spara det som något fint, men du tog sönder allt på samma sätt som du slog sönder fatet du gav mig i present
ilsket,
manipulativt
och skrikandes




Fri vers (Fri form) av julia.s
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-09 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

julia.s
julia.s