Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kortleken

Det kommer alltid tillbaka till mig
Som en återkommande
Déjà vu

Samma sak upprepas
Om
Och om
Igen

Jag sitter där med
Kortleken
I handen

Drar min hand
Över de slitna
Korten

Först kom spader knekt
Det kortet stoppade jag undan
Snabbt
Vänner skall inte svika
Sådär

Efter det kom ruter knekt
Och ett leende kröp sakta
Fram
Han fick mig alltid
Att le

Sedan kom klöver knekt
Och en tår
Kröp fram
Det är aldrig kul
Med döden

Nästa var Spader kung
Och ett sting av raseri
Tändes
Somliga är
Bara för mycket

Sedan följde resten av korten
Jag såg dem
Kort efter kort
Så många minnen

Det sista kortet var
Hjärter kung
Det var mest slitet
Av alla

Man kunde bara se
Konturerna
Bara se
Skalet

Efter det slängde jag iväg den
Kortleken
Alla 51 kort
For iväg

De landade på
Det blanka golvet
Och en bit bort

Låg ett sönderrivet
kort

Där låg
en ensam
Hjärterdam




Fri vers av Aequus
Läst 358 gånger
Publicerad 2006-04-30 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aequus