Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vuxenskapet - visdom inom

när blir man egentligen stor
vuxen
så där på riktigt

jag trodde det bara hände
något med att åren gick
och där någonstans vid trettio

...
magi
fulländad vuxen

ja, åren går
och jag tickar på
bortåt de 50

men känner mig inte stor
inte vuxen
så där på riktigt

är det en ynnest
att alltid ha nära
till barnet inom

eller är det ett ok
att bära tungt
sin egen vikt i skuld

jag väljer att se
på mig själv
med lite kisande ögon

och ett förlåtande sinne
jag försöker och gör mitt bästa
gungar högre och högre

allt för att barnet inom
ska våga fortsätta växa
sig större och större

nå himlen
och nudda molnen














Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-02-22 12:29



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text om det lilla barnet i en vuxens kropp!

"nå himlen
och nudda molnen"

Jaa!!
2016-02-22

  Bibbi VIP
"är det en ynnest
att alltid ha nära
till barnet inom"

Ja!
2016-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP