Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrivet i affekt laddad med vämjelse och frustration och är väl därefter


Hyllningskör - fy fan

 

Det kväljer mej något alla hyllningar
av Palme, hans gärningar och person.
De ljuder så jävla falskt och försåtligt,
så lögnaktigt och lismande.

Högerfolk och liberaler de förminskar
och hatar i vanlig ordning, helt obekymrade
över att förminskning och hat dödar. Det
dödade Palme. Men de är ju ärliga med
sin skit.

Socialdemokraterna säger sig hylla Palme,
hans skarpa intellekt, hans kunskaper och
brillians. De hyllar hans lidelse, hans engagemang
för dem som hade det svårt. De hyllar hans fräckhet
och bestämda ton mot stormakter och diktaturer -
dessa förbannade hycklare till socialdemokrater.

Skulle någon som  vore bara en bråkdel av det Palme
var,  i vår samtid, göra sig gällande inom sosse-partiet,
bleve de ju tvungna - dessa bonnerövar - att på ett eller
annt sätt göra sig av med hen. Hen skulle inte få bli
lokal sosseledare ens i Hästveda.

Palmes analyser av samhället skulle inte hålla i
dag, trettio år senare - hans personliga egenskaper, hans
 omfattande och radikala solidaritet borde ha en plats och
behövts i dag trettio senare. I detta ligger hyllningskörens trick,
knep och falskspeleri för att undkomma sitt ansvar.

Denna förbannade hyllningskör av nickedockor ansatta
av svårartad spinal insufficiens, lyfter fram Palmes
ogiltiga analyser och negligerar hans radikala solidaritet
och krav på rättvis fördelning - fy fan, helvetes jävlar

 

 

Roger Karlsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Roger Karlsson
Läst 253 gånger
Publicerad 2016-02-28 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson