Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dessa förbannade nationalistiska onanister -

Myt och sanning är oförenliga

de kan korsas på väg

i olika riktningar

nationen är myt, myt som sätter sanningar

och

kunskap ur spel

 

myten är barmhärtig  giltig 

för sig själv, den frikopplar moral ansvar

individualitet

samt

hävdar totaliteten

som maktens sanningsproducent

 

myten fantasin om nationen tjänar

som ställföreträdande ande,

föröder all reflektion och antar

empatilösheten som

undersökningsmetod där samvete

och solidaritet med annat,

andra

än nationen,

blir blasfemisk

får inte uttalas

kan inte uttalas,

nationalisten patrioten är berövad

viljan och förmågan att

begära världen,

nationalisten kan enbart begära att

begäras

av sin nationalistiska fantasi,

som autoerotisk praktik

 

dessa förbannade nationalistiska onanister -

dessa förbannade reaktionära –

 neoliberala självtillfredsställares

härskara -

massrörelsen vrålar individualismens

credo,

en individualisms som förkväver

allt,

individuellt

all individualitet spärras in i den

diskursiva ordningens gulag

bevakat av kapos som kan

sova vid sina husbönders dörrtrösklar

så är det – de neoliberala löftets

sociala överskott blir soldaten

på gatan i cyberrymden

slagfältet på marken,

 

det neoliberala löftet var aldrig avsett

att infrias utan att avleda

frustration och berättigad ilska, skapat av löftet

genom myten som skall dölja

varje spår av någon annan sanning

 

neoliberalismens sociala överskott

den gemene soldaten,

erbjuds myten att onanera till

och ges

de Andra, främlingen de hemlösa flyktingen den Andra -

att förtrycka

 

soldaten, neoliberalismens kanonmat

handgångne kapo och exekutör

 erbjuds att slåss

att mörda att mördas

för att upprätthålla, en ordning av myter

de fantasier som begär soldaten

samt

erbjuder, masturbationens

bittra ekorumstomma

självtillfredsställelse,

 

förbannade nationalister

mytkolportörer onanister

kapo mördare och – offer,

förbannade idioter ni dödar, låter döda

och dödas för rätten att själva förtryckas,

inte ens myten vill bevara er

bara begära, äta och skita ut er

samma dag

 

förbannade kapos, soldater de ynkliga

tecknen på liv som kan skönjas hos

er beror på, att ni inte vet -

att ni är

döda.

 

Roger Karlsson

 

 

 

 




Fri vers av Roger Karlsson
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-29 11:05



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
mycket bra, roger. skriver under på dina ord!
2019-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson