Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chanson

Den hemliga källan av inspiration,
gömd av en aning, var är den belägen?
Vem kan dess flyktiga flöden, dess ton,
sprungen ur drömmar, ur liv, saga, sägen,
lyssna sig till? Du? Visa mej vägen!

Visa mej vägen till toner av gull´,
visa mej vägen
visa mej vägen
Visa mej vägen, för skönhetens skull,
till skimrande saga och sägen

Viska mej stigen där älvorna fly
skymlande skira ur natten
viska mej spår till den vällande sky
som ger vingar till gråten och skratten
Viska mej spår
viska mej spår
viska mej spår till en skugga, ta fatt´n












Bunden vers (Rim) av S-E Forslin/same
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-06 15:08



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Som en vacker sångtext.
Skön!
2016-03-08

  Öknens Ros VIP
Vacker, drömmande dikt om sagoväsen.
2016-03-07

    ej medlem längre
Fint flyt och rim, som en liten folkvisa!
2016-03-06
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same