Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland vill man ge järnet och släppa loss!


Låt oss festa

Låt oss sjunga visor
förutan skrädsamma ord
ymmigt låta glasen flöda
av vinet det aromatiskt röda.
HEJ, duka mitt bord
kvickt med tallrik å bestick
så buken min blir smord.

Ty jag är vorden
att skalda och dikta
de vackraste orden
min blick är så sällsam
vänsam å huld.
Jag vill bringa rosor
förlösa silver och guld
uti det famösa
ösa allmosor till er fröjd.

Ta chansen
till att bocka å niga
stiga ut i dansen
som en följd.
Ty immat är glasen
i glansen.
Stämningen stampar
och står på sin höjd.

Ja, stäm upp till toner
av trummor å trumpeter
och lös släpp alla sorgsamheter.
Nu skall det festas
livas å levas av dryckjom å kvinns
syndigt å härligt är att frestas
med det allra bästa som finns.







Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-06 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP