Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dödsfriheten.


Livs levande mot döden

Han tittar ner
det är över
100 meter

ner till marken
under hans fötter.

Han rör sig
långsamt
och försiktigt
mot stupet
och låter tårna
sticka ut
ett par centimeter
över kanten

sedan tittar
han upp
mot himlen
och ler.

Han känner vinden
genom sin T-shirt
och sommarsolen
i skinnet.

Fjärilarna lämnar

hans mage
han blundar
och fäller ut
sina armar.

Han andas djupt
in
ut
in
och ut
för detta är hans
sista andetag
sedan faller han framåt
öppnar sina ögon
och skriker av glädje
medan
marken rör sig
mot honom
snabbt
mycket snabbt
men han är inte rädd
han är nöjd
och känner sig
livs levande
i dödsfallet.


Han tittar ner
en sista gång
han svävar
och är fri
som en fågel.

Han lever!




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-07 14:45



Bookmark and Share


  Miah Michele Wirén
Så underbar! Pirrar positivt i magen då jag läser!
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP