Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite nonsens


Berättelsen om flodhästen Ester

En flodhäst vid namn Ester
mumsade belåtet
bland sjögräs å gröna matrester
... när hon kom åt det.

Försynt hon sig doppa i drickat
ty hon var en lekfull flicka
som hulli-bull å bulli-baka
gärna sin rumpa vicka å skaka.
Kanske ingen liten stumpa
nog hände det oftare än i bland
att till vikten, det lades mer än ett gram
på storleken av hennes rumpa.

Men så med ens ... en dag
tänkte hon ... JAG
skvalpar här i kleten
det finns faktiskt en gräns
... i denna dieten.
Med buller å bong
trampar ja denna leriga buljong
... äter sjögräs, nate å tång.

Borde nog ta en time out
från spenaten
å äta av den finare maten.
Lite semester, tänkte Ester.
Ja, när på stranden, en dag hon spatsera
ville hon ej mera
med blötgrönskan fratisinera.

Till savannen hon sig leta
efter tips från grannen
som där beta.
Bland växter, löv ... å buffelgräset
hon åt och valde kräset.
Men solen den heta
stekte huden , ska ni veta
till rena cementen.
Ester tänkte...
detta är ej de rätta elementen
önskar att jag mig sänkte
i blåböljande badet ...
på detta viset kan ja ej ha det.

Ja, efter denna semester
äter Ester
åter sjögräs ... å gröna matrester.







Gurra-Aktersnurra









Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-08 13:11



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Något för de goe'
Flohästarna
Skara-Bert och
Sosse-Göran
Att ta efter?
Schysst
Snajdat
Alltså
:)

2016-03-08
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP