Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom tid & rum

med i näven själens skira håv
skör som en frostblomma
följer han nyfunnen viljegnista
djupare in i sin inre rymd
fångar i håven osynliga ögonblick
de som fria
gör verkligheten lika ogripbar
som vattens glittrande glans

han smeker med utsökta ord samman ögonblicken
ur tillvarons bottenlösa spegel
och ser i dess djup in
anar
bortom svindeln
Framtidens Gåtor
och svaren i gåtornas undran

Där, ur undrans djup
ljuder Jordens sång

I sångerskans bottenlösa andetag
ses gränslöshetens portar öppnas.
Svindeln slungar honom bortom
tanke, tid och rum, bortom
alla dimensioner, bortom
begreppens Var, blev, Är, in i tidlösheten.

Omtumlad famlar han i förvirringen
finner en dörr -- öppnar
och Varats vind virvlar
in
sköljer hans själs skymmande skuggor bort, blåser
hans ögas dimma undan

Plötsligt
ser han
det dimma
dolt:
Barnet

med lysande gloria av tindrande, metafysiskt monogram,
bevingat av solens tysta stråles Mening,
varsamt visande sin troskyldighets glittrande diamant

Skugglösa stå hans roller, genomskinlig varje attityd.

Förklaringens ljus tänds för hans öga
och han ser hur dess källas reflexer
varsamt väver samman barn och själ till JAG
Han själv.
Hans helhets varma skimmer öppnar
ännu en dörr, en port, en gränslös ...
och han ser i Alltets outgrundliga ögon in

där alla frågor föder samma
Svar på svar på svar
oändligt:
Kärlek är Allt
meningsfullt.




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-09 13:58



Bookmark and Share


  aol
Stor känsla djupt berörande text tack vännen
2020-05-10

    ej medlem längre
Djupa tankar om livets mysterier...

2016-03-09

  Solstrale VIP
Huldran... Smyger omkring. Näcken... Liksom i min fantasi tog den gestalten, som bilden av att också han varit ett barn. Det blev ljuvt och varmt på slutet! Fint!
2016-03-09

  Just Emotions
underbart!
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same