Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRKÄNSLA

Nu vintern
ses så sur å grinig
grå å blöt den tåras
i pladask ... så skör
att benen slinter.
Mör av snö å slask
den såras ... suckar ... dör
i bäckar bort den porlar.

Nu nalkas vår
skir och fager grönska
allt av knopp och blom
vi får
som vi kan önska.

Liv å lent
från solens strålar
långt och länge
dagen lider
natten kommer sent.
Ack ljuva känsla, ljuva tider.

Blomsterlyckan
skall nu lysa rent
bland knopp och blad
brusar trädens sav ... som stiger.

Ja, allt av detta ... vad vilat
tyst och stilla ... storstilat
ur sin grav, det reses
... får åter ses
så stolt och stiligt ... sällsamt spira.

Krokus, Snödroppe, Scilla
allt vad vi i rabatten gilla
tippe, tappe, tå
vippa bland vintergäck å sippa blå
så käckt i dansen trippa
tippe, tappe, tå.

I atmosfärens böljor
vi få
trast, stare och lärka
kanske svalan där vingarna slå.
Tydliga tecken nu verkar!
Det susar, det kluckar,det skvalar
i bäcken ... i skogens alla salar.
Det är våren, det är våren
som i tungomålen talar.




Gurra































Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-10 14:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP