Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Allt följer samma mönster

Uppbyggnad, tillväxt, blomning,
nedbrytning och död.
Det gäller den lilla cellen, blomman,
djuret, människan och samhället.

Det som föds kommer att dö.
Först ska vi gå igenom de olika
stadierna.
Den energi som bygger upp
kommer att vara samma kraft
som bryter ner.

Först tycks allt utvecklas och expandera
men plötsligt upptäcks det att det
som tycktes vara en vinst blir plötsligt
en förlust.
En industri ger arbete och går med
vinst men avfallet skapar en sjuk
natur och det sjuka kommer in i
kroppen och cellerna och det sjuka
kostar och äter upp vinsten som blir
en förlust.

Den största sjukan just nu är "kontroll".
Barnen möter en Iphone i spädbarnsåren
och tror att det viktigaste i livet är en fyrkantig
skärm. Föräldrarna måste kontrollera den
hela tiden. Den skapar kontakt i ett kontakt
löst samhälle.

Alla blir AVSKÄRMADE.

I slutändan vaknar man till, när nedbrytningen
haft sin gång och tomheten av den stora illusionen
spricker som en regnbågsfärgad såpbubbla.





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-12 12:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, det ekar tomt och kölden sätter in.
2016-03-12

    ej medlem längre
mycket sanning i dina ord Wys,klokskap.
2016-03-12
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP