Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exo existens

hur har du irrat dig hit
lilla liv
har din herre tappat dig
halkat ur en sliten ficka
för att drista mig till förlupna tankar;
en jakt på syfte eller mening

böljande purpurfält låter våra sinnen vackla
vi faller mjukt
genom dofter av lavendelfält och saltstänk
av missunnsamma tårar
dränker vår livstörst i avund och förhoppning
om soldränkta dagar
läppar slickade av livstörst i en tom brödlucka

du hittar inget hem i mig
lilla liv
spring inte in så oförskämt
i denna planlösa organism,
aningslös om världen utanför
utan redskap för att hantera det nyupptäckta;
i en jakt på syfte eller mening




Fri vers av Dick Ainranher
Läst 383 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-14 13:41



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det blir en återblickande levande nu, litet liv i livet tappat från en ficka, hon kommer tillbaka finner sin make... Kanske en bild i en bild i en bild, en spegel, förlorat ögonblick i ögonblicket... Och det reser sig snyggt tack vare din poetiska rytm!
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Dick Ainranher
Dick Ainranher