Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droppar av snö




Droppar av snö
föll över oss

vi bodde längre ut

längre bort
där vi såg havet

november
gråare än döden
kunde inte ge oss liv

inte heller cigaretterna
eller buteljerna
med det gröna giftet

vi längtade efter
att fly
att kunna flyga bort
som fåglar

fria

att få möta varje
snöflinga
högt däruppe
under skyarna

att kunna ana ett annat ljus
bortom molnen

varje flinga
en droppe snö
en våt fläck i ditt hår
på din hand
på din panna
vi kikade upp mot skyn
ett magisk skådespel

himlen fanns
för en kort sekund
i ett ögonblick
som inte lät sig
fångas

sedan drack vi
för freden
för att glömma kriget

för att slippa minnas
vilka vi var
var vi kom ifrån

eller vart vi skulle
sedan

droppar av snö
flingor som faller

det som väntar
det som ännu
är bortom
är inte längre
viktigt

jag låter mig fångas
färdas på en uppvind
ser undersidan
av de grå
snömolnen

 

tar mig vidare

 

 

P.G

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 729 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-03-17 00:13



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Det som har varit..det bortom alltet..där inte den stjärnklara natten lät snöflingor falla och låta livet frysa till för en stund....

Här i det grå låta livet rinna bort..trots det vackra ögonblickspelets tråd gjorde sina försök...
Ögonblicks nedfall i buteljers dryck och konst ...ett livspel i det galna..

Minnen svalnar och smälter med åren bort...
Har ingen större betydelse ..kanske..kanske inte..

Nu vänds bladet och att segla sin väg långt ovan molnen för där lyser solen igen och att vända det grå..mot det gula..

Ljusare liv att nå..färdas på ett snömoln....

Strakt skrivet beskrivet...
Bra så!

Sjunger lite "ovan där....Prövningar vi möta få
och vi oftast ej förstå"


2016-07-17

  Liza Björkdotter
Fint fångat om uppenbart avstånd och närhet.
2016-04-29

  Carl Mikael Fäldt
Fenomenalt bra skriftat!
2016-03-24

  Goraxy 89 Orion VIP
Som att ha fötterna stadigt på marken medan man man låter tanken flyga och drömma. Föreställningen av ett bortom som redan Dan Andersson skrev om i sina visor. Fint skriven dikt - värd att lyftas fram.
2016-03-23

  Änglaögon
Vackert skriftat.
2016-03-23

    carinamnm
Bara så väldigt fin. Tack!
2016-03-23

  Solstrale VIP
Underbar poesi! Tack!
2016-03-22

  Magica VIP
Vemodigt och nostalgiskt. Mycket vackert!
2016-03-22

    snöö
En dikt som ger tydliga bilder av det som varit, det som är, det svåra och om hoppet som finns där. En dikt som berör. Vackert.
2016-03-17

  H.C.B
fint. tack.
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP