Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bildkälla: Google


Samma sol

hur än tiden böljar framåt
solen går upp och ner

det är samma sol


sekunderna som tickar
är inte desamma

men ändå är de flyende tid


jag ser håret gråna
silverstrimmor lysande

och samma glitter i ögonen


jag vattnar blommorna
Gud vattnar oss

och som han vattnar


regn som sköljer över
tränger igenom

liksom flyter ovanpå allt


finns inget att hålla i
allt gungar

molnen högt ovan


upproriska liksom jorden
vill inte stilla sig

häver sig och andas ut


blommor i tusental
bitar av himlen

tycks ha trillat ner


det är nu tiden saktar in
en nanosekund

livet hämtar andan


tills allt brister
i knopp för knopp

än finns det hopp









Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-18 12:27



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Fint diktat !
Vi är bara en liten del av evigheten och det får vi känna tacksamhet till och ta till oss naturens välsignelser.
2016-03-25

  nicol neli
vackra ord mycket....
2016-03-18

  DominiQueen
Ååå så vackert och synk jag skrev just till en Poetsyster att samma sol skulle lysa på henne med kraft och kärlek som den Solstrålen hon sände mig...
Solen räcker till oss alla.

Underbar dikt, livpåminnande och hoppingivande ~ Tack

LoveBlessings
DominiQue
2016-03-18

  DominiQueen
Ååå så vackert och synk jag skrev just till en Poetsyster att samma sol skulle lysa på henne med kraft och kärlek som den Solstrålen hon sände mig...
Solen räcker till oss alla.

Underbar dikt, livpåminnande och hoppingivande ~ Tack

LoveBlessings
DominiQue
2016-03-18

  Per "Läsaren" Sörqvist
Och det hoppet sprider du
2016-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP