Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRLIGA KYSSAR

Jag ville andas och få lukta
på alla blommor och blad
i varje liten knopp
få sukta
in i ett grönskande hav.
Där skulle jag ... virvla och dansa
med nektar och stigande sav.

Jag ville ren ut av
med alla aromer bekantas
som en fjäril ... gracilt få nalkas
sippa, vårlök å liten tussilago
som vid dikesrenen kantas.

Jag ville se dem
i vårklädda grönskans primörer
med kjolen den gröna
och blusen innan för den.
Så lystet ... ljuva och sköna!

I alla skott och knoppar
såväl som frö´na
bubblar dessa droppar ... av saften
från fru Floras kyssande saliv
den som ger dem kraften
att andas och vakna
med lusten till ett liv.










Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-19 11:33



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det är vid denna årstid tur att inte Gud finns
2016-03-23

  gunnnar nylund VIP
Jaaa, när bladlusen andas å vädrar
vårluft, vet han hur smaklökarna bäst
skall avnjutas.
2016-03-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Se ! nu har en där bladlus`n åsså börje vädra vår vars anstötliga visor bör aktas på,
2016-03-23
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP