Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bro av ljus

 

 

 

Kan du se mig

genom mörkret

det svarta hålet

reflekterar inget ljus

 

 

/ Det fanns andra dagar

en annan tideräkning

dagar då allt var annorlunda

för bara ett ögonblick sedan

då vi var tillsammans

en evighet eller en sekund /

 

 

kan du se mig

bortom allt

genom nattens

skarpa egg

 

 

/ allt tog vi för självklarheter

att nästa dag skulle komma

dagar som var nästan exakt

likadana

men det fanns en oändlig trygghet

i det

precis som att tåget

kom på utsatt tid /

 

 

jag faller nu

sjunker

suddas ut

allt är ingenting

 

 

/ men ändå nånstans där långtinne

i oss själva

visste vi att det oväntade skulle hända

men inte väntade vi oss

det nu

eller att det var jag

och inte du /

 

 

Förlorad i oändlighetens

mörker

försöker jag

hitta en väg

 

 

/  vi ville inte förstå

vad som hände

tiden kan ingen rå på

ett liv kan vara som ett

ögonblick

ett ögonblick från det vi möttes

tills vi skildes från varandra /

 

 

skuggor av liv

en strimma av ljus

i ögonvrån

 

 

jag ser klarare nu

det är en bro av ljus

 

 

 

P.G 20160323

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 594 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-03-23 23:22



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Fascinerande, oroande och perspektivväxling som fördjupar.
2020-05-10

    ej medlem längre
Mellan de första fyra och de sista två raderna ryms så ofantligt mycket. Ett helt liv mellan ytterligheterna.
2018-10-29

  Blått Norrsken VIP
Underbar text om kärlek och om livet som tappar all sin glöd . Om ljuset som försvinner i livet men trots all vånda i det svartaste hålet kommer tillbaka till undsättning i form av en bro av ljus.
2017-08-21

  Karina"Kia"
Man blir andaktig..hänförd av så mycket vackert i sorgens ton..två..blev en mellanvägg en större hängbro..
Så vackert skriftad dikt med en besvikelse av tunghetens tyngd..

Men ojoj! så otroligt bra skrivet och vilka strofer i dikt
Man fallar pladask ner bland raderna som ger livets skuld och oskuld i samma vers
2016-05-03

  Alysse VIP
Fantastisk dikt
2016-04-13

  DominiQueen
Tack. Älskar den här dikten.

DominiQue
2016-04-02

  Carl Mikael Fäldt
För det första tycker jag upplägget är välformat-som en inre kör där upplevelserna kontrasteras fenomenalt fint!

För det andra använder du ord som klingar musikaliskt!

Kort sagt-jag tycker du skriver viktigt OCH riktigt bra!
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP